Over ons

Over ons

Onze missie is het voeren van een all-round autobedrijf waarin we onze klanten belangstellend en bereidwillig bijstaan met alle vragen en wensen op auto-gebied en het geven van betaalbare, kwalitatief goede en betrouwbare service.
 

Historie

 

Ons bedrijf is in 1967 opgestart door Jaap Legemaate. In eerste instantie als Fina tankstation, gevestigd in de wijk Malta in Zierikzee. Twee jaar later kwam er een bedrijfsactiviteit bij toen wij september 1969 aangesteld werden als officieel Mazda-dealer. In 1971 verkregen wij ook de officiĆ«le vertegenwoordiging van het merk Alfa Romeo. Het autodeel groeide fors en daardoor waren wij genoodzaakt uit te kijken naar een nieuwe locatie. 

In 1980 verhuisden we naar de Boerenweg, de plek waar ons bedrijf nog altijd gevestigd is. Na de voltooiing van de IVA-opleiding trad Eric - zoon van Jaap Legemaate - in 1986 als medevennoot toe. Kort daarna werd het besluit genomen om exclusief voor Mazda te gaan opereren op Schouwen Duiveland, omdat dit merk toch het beste bij onze bedrijfscultuur bleek te passen. In 1994 volgde een ingrijpende verbouwing van het pand en werd ook het voorterrein grondig onder handen genomen. 

In 1995 konden we een fonkelnieuwe showroom (waar wij nog altijd erg trots op zijn), een volledig nieuw-doe-het zelf autowasplaats en ons Shell Selfservice tankstation feestelijk in gebruik nemen. In 2002 nam Jaap Legemaate afscheid van het bedrijf om te genieten van een welverdiend pensioen en nam Eric Legemaate het bedrijf volledig over.

Coronavirus

Informatie over onze dienstverlening en de maatregelen die wij nemen in verband met het Coronavirus (Covid-19)